Parkinson Boksen in Dronten

(op) Boksen tegen Parkinson

Wetenschappelijk onderzocht

Onderzoek naar deze trainingen laat zien dat Parkinson patiënten vooruit zijn gegaan in het dagelijks functioneren

Persoonlijk & gelijkgestemd

Je bent bij mij geen patiënt, maar een deelnemer. Persoonlijke aandacht vind ik belangrijk. Daarom trainen we altijd in kleine groepen en met gelijkgestemden. Achteraf is er ruimte voor koffie met wat lekkers.  

Maar het allerbelangrijkste...

Het is leuk, je krijgt er energie van en je komt gegarandeerd met een enthousiast gevoel thuis en hebt een hoop plezier. 

Boks met ons mee 

Parkinson Boksen is exclusief voor mensen met Parkinson. Parkinson boksen is non-contact boksen waarbij Parkinson de tegenstander is. Boksen is de kern van deze training maar er komen ook onderdelen als stretching, balans, coördinatie, conditie en kracht aan bod. Zo word het hele lichaam getraind.

 
Wist je dat onderzoek aantoont:

- dat van de 60 onderzochte sporten blijkt boksen het effectiefst te zijn?
- dat intensief sporten de de progressie van Parkinson vertraagt?


De ziekte van Parkinson zorgt ervoor dat de meest eenvoudige dingen moeilijker worden. Daarom is het van belang om zowel fysiek als mentaal actief te blijven. Tijdens Parkinson bokstrainingen blijven we herhaaldelijk oefenen om symptomen zo veel mogelijk onder controle te houden met als ene doel: De kwaliteit van leven verbeteren met Parkinson. 

Meer info

Wat zeggen andere deelnemers

These slides will be slide-able on the live version of your page!
...
Ms. Nameless
Add Your Stars

Waarom boksen?

Mensen met de ziekte van Parkinson hebben veel baat bij deze vorm van bokstraining, omdat ze hiervoor verschillende delen van de hersenen afwisselend activeren. Voor het maken van de boksbewegingen  heb je onder andere nodig: goede  balans, kracht, snelheid, oog-hand-coördinatie en een goed uithoudingsvermogen. Daarnaast wordt de bokstraining gecombineerd met dubbeltaken, zoals boksen en gelijktijdig tellen, rekenen, iets vertellen.


Deelnemers geven aan dat ze al vrij snel na de training voordelen aan deze manier van trainen ervaren. Zo zou deze manier van trainingen er volgens hen bijvoorbeeld voor zorgen dat je je sterker voelt, meer energie hebt en sneller herstelt. Ook zou Parkinson Boksen volgens hen je kwaliteit van leven verbeteren en je bouwt er kracht, flexibiliteit en snelheid mee op.

Trainingstijden

Trainingstijden

14:00

Dinsdag

Parkinson boksen
📍In Opbouw

Agripark-Oost 4a, Dronten

10:00

Donderdag

Parkinson boksen

📍In Opbouw

Agripark-Oost 4a, Dronten

Tarieven

Parkinson boksen

Bij aanvang van starten we altijd met een 1-1 intake gesprek om met elkaar kennis te maken. 

  • 1 of 2x per week boksen
  • Maandelijks opzegbaar

€ 49,- p.m.

Bel gerust voor meer info naar...