Training & beweging
Merwin Bierlee
Training & beweging
02/28/2024
1 min
0

Het vergeten haakje voor blijvende resulataten

02/28/2024
1 min
0

"Het lichaam geeft je alleen maar signalen, 
het is jouw taak om uit te vinden waarom"

- Ik wil afvallen
- Ik wil fitter worden
- Ik wil gespierder worden
- Ik wil gezonder leven


De meeste mensen gaan naar de sportschool, zoeken een personal trainer of volgen een dieet of voedingsplan met één van bovenstaande doelen/redenen. Dat is oké, maar naar mijn inziens het topje van de ijsberg.  Dit noem ik bovenwater liggende klachten. Sterker nog, door enkel te kijken naar bovenwater liggende klachten valt 80% van de mensen met bovenstaande doelen weer terug in hun oude gewoontes en is weer terug bij af. Er daar zit voor mij de sleutel tot blijvende verandering. 


Waarom wil je afvallen?

"Dat is gezonder"

Waarom wil je fitter worden?

"Dan voel ik me beter"

Waarom wil je gespierder worden?

"Dat is mooi"

Waarom wil je gezonder leven?

"Dan voel ik me beter"


De echte waarom-vraag wordt niet gesteld. Of beter gezegd: het haakje. Het haakje is je daadwerkelijke 'why'. En dat gaat diep en lukt meestal niet zelf. Waarom wil je nou écht afvallen? Waarom wil je nou écht gespierder worden? Als we hier dieper op ingaan. Dan komen we achter veel meer dingen en onderwater liggende klachten en signalen.

Onderwater liggende klachten zijn:


Als we dus willen afvallen, gezonder willen leven of fitter willen worden moeten we naar mijn inziens dus veel verder kijken dan een paar keer per week naar de sportschool gaan, een voedingsplan volgen of je calorieën tellen. In mijn visie gaat dit over inchecken in je lijf en wat voor signalen geeft je lichaam nou echt? En dat doen we doormiddel van het 6 domeinen wiel. 


Dit 6 domeinen wiel bestaat uit de volgende domeinen:
1. Training & Beweging
3. Het immuunsysteem
2. Voeding
4. Slaap
5. Stress
6. Ademhaling

Al deze domeinen zijn verbonden aan elkaar en vormen een draaiend wiel als ze met elkaar samenwerken. En als het wiel draait, dan is er vooruitgang, groei en draagt het bij aan je doelen. Maar nog veel belangrijker, je daadwerkelijke haakje.

En daarom noem ik mijzelf:
"Hét alternatief voor de sportschool"


 Reacties
Categorieën