Over mij

Ik ben Merwin Bierlee en ik ben sinds 2013 van origine personal-trainer. Maar naarmate de tijd vorderde en ik mijzelf ontwikkelde begon ik de PT en fitness-branch wat anders in te zien en ging ik mij aan dingen te storen. Een 'one-size-fits-all' methode. Fitness is en blijfe de grootst groeiende sport in Nederland, maar de overgewicht cijfers blijven ieder jaar maar groeien. Doen we dan iets niet verkeerd?


Zelf ben zelf 33 jaar jong. In de kracht van mijn leven dus. Ik heb drie kinderen (waaronder een tweeling). Een druk en hectisch leven zo op zijn tijd. Ik heb als persoonlijke om in die kracht te blijven. Dat doe ik door te focussen op de levensdriehoek. Ik - privé en werk. Deze driehoek wil ik in balans houden. Als me dit lukt dan voel ik me energiek, fit, gezond en zowel fysiek als mentaal sterk.


Vanaf jongs af aan ben ik bezeten door sport en het organiseren van (sportieve) activiteiten en andere mensen letterlijk in beweging te zetten. Zo begon ik in 2013 mijn eerste 'bedrijfje'. Een bootcampclub in Dronten. Want mensen enthousiasmeren kon ik wel. Een aantal jaren daarna heb ik mijzelf verder mogen ontwikkelen tot personal-trainer wat ik nog steeds ben en met veel plezier doe.

Maar er miste telkens wat...

Lees verder...

"Veel mensen blijven maar gefocust op sporten en "gezond" willen eten. Alsof het compensatie gedrag is. Ik kijk meer naar het grote plaatje. Hoe kunnen we jouw lijf voor jou laten werken zodat jij je niet alleen resultaten gaat bereiken, maar ook energiek, veerkrachtig en stress bestendig is" 

Ik dacht dat ik gezond was maar toch zat ik laag in mijn energie

Ik was namelijk jong, tikkeltje eigenwijs en stond continu "aan". Ik sportte veel en regelmatig, maar ik hield ook wel van lekker eten en snoepen. Ik lette weinig op mijn slaapkwaliteit en kon moeilijk met stressvollere situaties omgaan. Ik dacht dat ik gezond was. Ik was slank, had een laag vetpercentage dus wie kon mij zeggen dat ik "ongezond" was.?


En toch zat ik tussen mijn 20e en 30e regelmatig laag in mijn energie. Omdat ik dacht dat ik alles kon maken. Ik dacht dat mijn lichaam wel kon herstellen doormiddel van lekker sporten en in beweging blijven. Niet dus...


En hetzelfde gold voor mijn sporters die ik begeleidde in mijn personal-trainingen. Ze waren druk, ambitieus, sommige hadden een gezin en ze wilde werken aan hun gezondheidsdoelen. Wat je vaak hoort is: ga naar een sportschool, daar werk je aan je gezondheidsdoelen. Maar niet iedereen die regelmatig sportte behaalde de resultaten waarvoor ze zich ook ingeschreven hadden.


Hoe kon dit toch?

Lees verder...

"Het immuunsysteem, je ademhaling, je slaapkwaliteit en je stress-mindset zijn onderschatte tools voor het optimaliseren van een goede gezondheid "

Ik keek niet breed genoeg

De laatste jaren heb ik mij flink verdiept in zowel de fysieke als mentale kant van de mens. Waarom behaalde sommige mensen hun doelen wel met 2x per week sporten en letten op hun voeding. En anderen behalen totaal geen resultaat. Is dit botweg pech of missen we iets?

Ik ging voor het tweede


We kijken namelijk niet breed genoeg. Natuurlijk is het zo dat sporten en bewegen bijdraagt aan een goede gezondheid en dat voeding een hele belangrijke rol speelt. Maar we vergeten vaak wel een aantal dingen, zoals:

- de slaapkwaliteit
- de kwaliteit van het immuunsysteem
- het inzetten en gebruiken van een juiste ademhaling in het dagelijks leven
- stress-mindset


En nu ervaar ik dit en behaal ik deze resultaten...

 

Lees verder...

"Naar mijn mening moeten we verder kijken dan 2x per week sporten en voeding"

Resultaten waar je u tegen zegt

En sinds ik deze relaties beter begrijp en inzet ervaar ik dat ik als 30+'er en ondernemer in de kracht van mijn leven zit en kan ik anderen beter helpen op weg naar hun gezondheidsdoelen toe.


Zo ervaar ik zelf:
- veel meer energie (ook met een jong gezin)
- voel ik mij fitter dan 10 jaar geleden
- herstel ik veel sneller van een avondje uit of van een ongezondere maaltijd
- dat mijzelf ook "uit" kan zetten en dat ik beter met stressvollere situaties kan omgaan.


En behalen mijn klanten veel mooie en meer resultaten:
- afvallen gaat veel makkelijker en jojoën is verleden tijd
- ook zij zitten beter in hun energie
- ze ervaren minder stress 
- negatief denken over eten is verleden tijd
- ervaren ze dat ze in de kracht van hun leven staan


En ik gun iedereen hetzelfde. Want ik weet dat veel 30+ers hetzelfde ervaren als wat ik ervaarde. En daarvoor doe ik nu wat ik doe.  

Tot snel!

Groetjes,
Merwin